Dagboek van een muts – Op tourNEE – Rachel Renée

Dagboek van een muts - Op tourNEE

Dagboek van een muts – Op tourNEE is het veertiende boek uit de razendpopulaire Dagboek van een muts-serie, geschreven door Rachel Renée. Dit was het eerste boek dat ik uit deze serie las en ik vertel jullie er vandaag meer over!

Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat zij ook nog haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een totale NACHTMERRIE?

Ondanks dat ik natuurlijk weet dat dit boek voor tieners is geschreven (10 – 12 jaar), moest ik in het begin wel een beetje wennen. Nikki is een meisje dat goed weet wat ze wil, en dit laat ze ook duidelijk merken. Soms een beetje over de top en daardoor heel erg oppervlakkig, vond ik. Categorie: verwend meisje.

Maar, dit wordt in het tweede deel absoluut goedgemaakt! Nikki laat een compleet andere kant van zichzelf zien: ze toont naar de bandleden veel empathie. Als een van de weinige heeft zij door dat ze allemaal wel met wat onderliggende problemen kampen.

Volg jij mij al op Goodreads?

De situatie met haar kamergenoot MacKenzie loopt ook flink uit de hand. En ook hierin leer je een andere kant van Nikki kennen: onzekerheid en angst voeren soms de boventoon en het is mooi om te zien hoe ze hiermee omgaat. Goed dat er aandacht aan deze thema’s geschonken wordt.

Leuke kennismaking met deze serie

Het is leuk dat er af en toe naar een eerdere gebeurtenis gerefereerd wordt, zodat je ook benieuwd wordt naar eerdere delen. Maar op zich is Dagboek van een muts – Op tourNEE prima als losstaand verhaal te lezen.

Een leuke kennismaking met deze serie voor mij. Ik ben heel erg benieuwd naar voorgaande delen! Maar zoals altijd: so many books, so little time…

Dagboek van een muts - op tourNEE

Rating: ★★★★☆

Dagboek van een muts – Op tourNEE
Uitgever: De Fontein
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *