De reis met de vliegende leunstoel – Jacques Vriens

de reis met de vliegende leunstoel

Toen ik op Instagram De reis met de vliegende leunstoel voorbij zag komen, wist ik: die moet ik lezen! Jacques Vriens was echt mijn jeugdheld. Ik heb keer op keer mijn tranen weg moeten slikken tijdens het lezen van Achtste groepers huilen niet. Ook kan ik me zijn allereerste boek – Die rotschool met die fijne klas – nog goed voor de geest halen.

Eefie, Joost, Nina en Pepijn wonen samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel “De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid.

Oma’s jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ze wil niets liever, maar durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan om oma te helpen, maar ze moeten voorzichtig te werk gaan. Niemand mag zien waar ze mee bezig zijn. Aan hun grote broer Pepijn hebben ze niks, hij heeft alleen nog oog voor de mooie Aisha die ook in het hotel logeert. Nina helpt gelukkig graag, maar kan die kleuter haar mond wel houden? Het loopt helemaal niet zoals ze bedacht hadden. Zou oma’s reis nog doorgaan?

Officieel is dit boek een vervolg op ‘de bende van de Korenwolf’-serie. Dit is een superpopulaire serie waar vele delen van zijn verschenen. Het duurde nu weer even tot er een nieuw deel uitkwam, maar in oktober vorig jaar (rond de Kinderboekenweek) was hij dan eindelijk daar: De reis met de vliegende leunstoel.

Nu moet je dus weten dat ik nog nooit eerder een boek heb gelezen uit de serie, maar dit vormt geen enkele belemmering om het boek te lezen. De personages worden aan het begin van het boek op een leuke manier toegelicht zodat je precies weet met wie je te maken hebt. Je kunt het boek dus prima als losstaand boek lezen.

Jacques Vriens blijft mijn jeugdheld!

Thema’s zoals vriendschap, liefde en angst worden duidelijk behandeld in dit boek. Je merkt hoe sterk de familieband is en het is aandoenlijk dat iedereen oma zo graag wil helpen met haar vliegangst.

Volg jij mij al op Goodreads?

Tijdens het lezen van het boek heb ik meerdere keren moeten lachen. Het boek leest lekker weg, ik had ‘m binnen no-time uitgelezen. Heerlijk om weer even mee te gaan in de fantasieën van die jonge koppies. De vrolijke illustraties van Iris Boter maken het boek helemaal af!

Rating: ★★★★☆

De reis met de vliegende leunstoel – Jacques Vriens
Uitgever: van Holkema en Warendorf
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *