Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt was prentenboek van het jaar 2018. En met recht, dit boek is groot favoriet hier en verdient daarom – ook in 2020 – zeker een plekje op onze blog.


Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De kikker, vos, schildpad, muis en vogel willen langs de tijger. Iedereen verzint een eigen manier om erlangs te kunnen, maar dat lukt alleen maar wanneer de lezer van dit boek een beetje helpt!

Tip: lees hier de recensie van De hapgrage krokodil!

Kinderen worden in dit boek uitgedaagd om te helpen de tijger in slaap te houden: meeblazen, wiegen en over het buikje aaien… je moet er alles aan doen om de tijger te laten slapen.

Een verrassend einde!

Het is voor die kleintjes best wel een spannend boekje, maar op het einde staat daar een leuke verrassing te wachten: de andere diertjes doen niet alleen voorzichtig omdat ze bang zijn voor de tijger, maar juist omdat ze een verrassing voor haar hebben!

Volg jij mij al op Goodreads?

Door de korte zinnen en de variatie in lettergrootte leest Ssst! De tijger slaapt heerlijk weg. De interactie met de kinderen geeft het boek net iets extra’s en maakt het daarom dat het hier een van de favorieten is op dit moment!

Sttt! De tijger slaapt

Rating: ★★★★★

Sttt! De tijger slaapt! – Britta Teckentrup
Uitgever: Gottmer
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *