Juf Roos gaat op vakantie

Juf Roos gaat op vakantie

Juf Roos (gaat op vakantie) is een grote hit hier in huis. Wanneer ik begin te zingen met ‘Hé, hé doe je mee?! Juf Roos en…’ hoor je mijn dochter van (bijna) twee keihard ‘KIJSSSS’ roepen. Haha, het is echt heel schattig. Dit boek is daarom favoriet bij haar momenteel. Ik laat jullie zien waarom!

‘Juf Roos woont in een kleurrijke molen waar ze het liefst de hele dag zingt. Samen met haar buurjongen Gijs beleeft ze avonturen waarin bekende Nederlandstalige kinderliedjes tot leven komen. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is Tante Tulp zelf toch?’

Het boek Juf Roos gaat op vakantie hoort bij de theatervoorstelling die momenteel heel het land doorgaat. Je wordt meegenomen tijdens de avonturen van Juf Roos en Gijs, en (bijna) alle grote YouTube-hits komen voorbij in dit boekje. De illustraties zijn simpel maar herkenbaar (precies dezelfde als in de YouTube-filmpjes). Zo vinden we de molen van Juf Roos terug en sluit de rest van de omgeving aan op het verhaal.

Écht een aanrader voor de fans van Juf Roos

En geloof me, je hebt waarschijnlijk geen muziek meer nodig met Juf Roos-fans in huis (ze kunnen de liedjes haast wel dromen haha). De liedjes worden hier luidkeels meegezongen wanneer ze voorbijkomen in het boek. Dit is dan ook niet een boek dat je snel uitleest, maar dat vinden wij alleen maar leuk. En de tijd vliegt als je je kindjes zo ziet stralen. šŸ™‚

Volg jij mij al op Goodreads?

Juf Roos gaat op vakantie is écht een aanrader voor fans van Juf Roos. Maar ook heel erg leuk als aandenken aan de theatervoorstelling. Mijn kinderen zijn begin dit jaar geweest, en dit boek haalt steeds die leuke herinnering weer naar boven.

Rating: ★★★★★

Juf Roos gaat op vakantie (theaterboek) – Frank Jan Horst
Uitgever: De Fontein
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *