Een klein beetje dapper – Nicola Kinnaer

Een klein beetje dapper

Nog voor de coronacrisis nam ik het boek Een klein beetje dapper mee naar huis om samen met mijn kindjes te kunnen lezen. En geluk bij een ongeluk: door de crisis hebben we dit boek een stuk langer thuis mogen houden. Dat vonden wij namelijk helemaal niet erg. 😉

Kan een thuisblijfkonijn ook een klein beetje dapper zijn?

Lars gaat op zijn allereerste avontuur, maar daar kijkt hij enorm tegenop. Er wacht een geweldige wijde wereld op hem, als hij maar dapper genoeg kan zijn om naar buiten te gaan.

Een grappig, bemoedigend verhaal dat ons leert dat we allemaal dapperder zijn dan we denken.

Thuisblijfkonijn Lars vindt het allemaal wel prima om binnen te blijven. In tegenstelling tot zijn vriendin Luna: die wil naar buiten! Maar Lars durft dat niet… en als Luna hier een beetje boos om wordt en vertrekt, gaat Lars toch achter haar aan. Hij vindt het spannend maar doet het toch.

Prachtig prentenboek met de juiste sfeer en boodschap

Ondanks dat het boek volop in de herfstsferen is, kun je dit boek het hele jaar voorlezen. De essentie van het verhaal blijft naar voren komen: doordat Lars toch probeert, ook al vindt ‘ie het eng, ziet hij dat hij toch meer in zich heeft om zijn vriendin te kunnen vinden. En dat het misschien achteraf zelfs niet zo moeilijk en eng was! Ook ontdekt hij prachtige plekken die hij binnen anders nooit zou zien.

De illustraties zijn prachtig: je waant je in de mooie natuur en alle herfstelementen komen aan bod. Er is zoveel te zien! Daarnaast is de tekst ook fijn om te lezen. Je kunt goed inspelen met intonaties en het verhaal is net lang genoeg om de aandacht erbij te kunnen houden.

Volg jij mij al op Goodreads?

Zoals ik al zei vinden wij het helemaal niet erg om dit boekje langer thuis te moeten houden. En wanneer hij weer terug gaat naar de bibliotheek, schaffen we ‘m zelf waarschijnlijk aan. Want ik weet niet of mijn zoontje zonder ‘Dapper’ kan. 🙂

Rating: ★★★★★

Een klein beetje dapper – Nicola Kinnear
Uitgever: Veltman Uitgevers
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *