De mooiste vis van de zee – Marcus Pfister

De mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee; je weet wel, het boek met die prachtige schubben. Dit mooie prentenboek kreeg mijn dochtertje cadeau bij haar geboorte. Het boek bestaat al enige tijd maar is en blijft een favoriet!

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden de andere vissen hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn.

De mooie kaft trekt meteen de aandacht: de glitterschubben zijn erg herkenbaar en kenmerkend voor deze serie. De hoofdrolspeler van het boekje is meteen duidelijk.

De mooiste vis van de zee

De boodschap van dit boekje is duidelijk:

Het thema van dit mooie prentenboek gaat over ijdel zijn en het maken van vrienden door te delen. De boodschap van dit boekje is duidelijk: delen met anderen en het hebben van vrienden maakt je veel gelukkiger!

Volg jij mij al op Goodreads?

Wat ons betreft is dit een mooi prentenboek om te lezen met de allerkleinsten maar kan ook gebruikt worden als themaboek bij de iets grotere kindjes.

Zoals je op de foto kunt zien bestaan er nog (veel) meer boekjes over de mooiste vis in de zee. Binnenkort behandelen we de andere op de blog!

De mooiste vis van de zee

Rating: ★★★★☆

De mooiste vis van de zee – Marcus Pfister
Uitgever: De vier windsteken
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *