De hapgrage krokodil – Jonnie Wild

hapgrage krokodil

De hapgrage krokodil staat in de prentenboek top 10 van 2020. Als je alleen al de kaft ziet snappen wij wel waarom! De kleuren en de prachtige flamingo’s nodigen je direct uit om een kijkje in dit boek te nemen. Lezen jullie mee?

‘NEE! Ga er niet in!’ roepen de dieren die dorstig rond de drinkplaats staan. ‘Daar zit een hapgrage krokodil. Die verslindt dieren zoals wij! Hij wil de poel niet delen.’

Maar vijf flamingo’s laten zien hoe je die bullebak een lesje kunt leren dat hij niet gauw vergeet.

Een vrolijk verhaal over dieren, dat zich afspeelt in Afrika.

De krokodil wil de poel niet graag delen, en geen enkel dier durft bij de hapgrage krokodil de poel in te gaan. Maar de flamingo’s zijn niet bang en zorgen ervoor dat de krokodil er niet meer onderuit kan. Alle dieren snakken naar water en eindelijk durven ze erin. Tot de krokodil argwaan krijgt…

Een leuk verhaal met een mooie onderliggende boodschap!

Het boek heeft supermooie en kleurrijke illustraties die meteen de aandacht trekken. Het verhaal is leuk omschreven waarin het thema ‘delen met elkaar’ centraal staat. Ook wordt ‘moed’ behandeld, want die flamingo’s zijn toch wel erg dapper om zomaar bij de krokodil te gaan staan.
Het verhaal speelt zich af in Afrika waar verschillende Afrikaanse dieren de revue passeren.

Volg jij mij al op Goodreads?

Een leuk verhaal met onderliggende boodschap en mooie illustraties zorgen ervoor dat De hapgrage krokodil een welverdiend plekje heeft weten te bemachtigen in die prentenboeken top 10. Een mooie bijkomstigheid van dit boekje is dat Jonnie Wild de opbrengst die hij verdient met de verkoop van dit boek, doneert aan natuurbeschermingsprojecten in Afrika.

Rating: ★★★★★

De hapgrage krokodil – Jonnie Wild
Uitgever: C. de Vries – Brouwers
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *